Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een techniek binnen de manuele therapie, ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan. Het concept is gebaseerd op de gedachte dat pijn en bewegingsbeperkingen vaak worden veroorzaakt door een verkeerde uitlijning van de gewrichten. De therapeut maakt gebruik van passieve mobilisaties terwijl de patiënt actieve bewegingen uitvoert, om de gewrichten weer correct te positioneren en de normale functie te herstellen. Het doel van deze behandelmethode is het verminderen van pijn en het verbeteren van de bewegingsvrijheid.

Een van de belangrijkste principes van het Mulligan Concept is het gebruik van de zogenaamde ‘mobilisations with movement’ (MWM), waarbij de therapeut een gewricht passief mobiliseert terwijl de patiënt tegelijkertijd een actieve beweging uitvoert. Deze techniek wordt vaak toegepast bij problemen met gewrichten zoals de schouder, knie of enkel. Het doel van MWM is om de normale gewrichtsbeweging te herstellen en pijn tijdens beweging te verminderen of te elimineren.

Bij de behandeling volgens het Mulligan Concept wordt de patiënt actief betrokken bij het herstelproces. De therapeut zal samen met de patiënt op zoek gaan naar de meest effectieve behandelingstechniek voor het specifieke probleem. Het is een veilige en effectieve methode die vaak wordt ingezet bij de behandeling van diverse klachten aan het bewegingsapparaat.

Als u meer informatie wilt over het Mulligan Concept of als u een afspraak wilt maken, kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder om uw klachten te verminderen en uw bewegingsvrijheid te verbeteren.